rdgsalta 2.
Hozzvalk: 40 dkg savany kposzta, 25 dkg vrshagyma, 2 alma, 2 dl majonz, 2 dl rostos almal, 4 evkanl rozspehely, 3 gerezd fokhagyma, 1 evkanl mz, 1 evkanl mustr, 1 mokkskanl trtt bors, s.
A mrtshoz a majonzt sszekeverem az almalvel, majd a mzzel, a mustrral, a sval, a borssal s a zzott fokhagymval zestem. Belekeverem a rozspelyhet, s flreteszem. Az almt megmosom, kicsumzom, s kis kockkra vgom. A megtiszttott s ugyancsak felkockzott hagymval egytt belekeverem a mrtsba. A savany kposztt felaprzom, vgl pedig a saltba keverem. A tlat befedem, s legalbb egy napig rlelem. Hidegen tlalom. (Nemcsak vacsorasaltnak j, hanem hs mell is. Ha majonz helyett kefirrel ksztem, akkor fogykrs vacsornak is megfelel.)
|