rdgsalta 1.
Hozzvalk: 25 dkg savany kposzta, 25 dkg ftt, kicsontozott fstlt hs, 2 nagy fej vrshagyma, 3 evkanl olaj (ha van, olvaolaj), 10 szem olvabogy, kevs s s cukor, trtt fekete bors bven, 1 ppozott teskanl mustr
A savany kposztt levtl lecspgtetjk, s aprra vgjuk. A fstlt hst nagyon vkony cskokra metljk, a vrshagymt tisztts utn hajszlvkony karikkra vgjuk s megszzuk. Az olvabogyt kimagozzuk, s aprra daraboljuk. Az olajat elkeverjk a kposzta levvel, trtt borssal, mustrral, kevs cukorral; vgl minden hozzvalt sszekevernk. Legalbb fl napra jgbe htjk, hogy jl sszerjen. Aki szereti a csps zeket, tehet bele hajszlvkony karikkra vgott hegyes csves paprikt is. Olvabogyval dsztjk.
|