rdghal kerti fszerekkel
Elksztse kb. 1 rt vesz ignybe. Ss burgonyval knljuk.
Hozzvalk: 600 g tengeri hal (rdghal), 3 mogyorhagyma, 5 evkanl vaj, 200 ml szraz fehrbor, 1 citrom leve, 100 g rzsira szedett karfiol, 1 csom aprra vagdalt vizitorma, 1 csom aprra vagdalt kapor, s, frissen rlt bors
Vgjuk a halat 16 rmre, fszerezzk sval, borssal. Tiszttsuk meg a hagymt, vagdaljuk aprra. Olvasszunk vajat egy serpenyben, sssk a halrmket kb. 10 percig, majd vegyk ki s tartsuk melegen. ntsnk fehrbort s citromlevet a serpenybe, tegyk bele a karfiolt. Mrskeljk a hfokot, tegyk bele a mogyorhagymt, proljuk az egszet 15 percig.
Tegyk vissza a halat a serpenybe, szrjuk meg kaporral, vizitormval.
|