rdgfalatok
Hozzvalk 4 szemlyre: 4 szelet sertsmj, 4 szelet baconszalonna, 4 nagy szem ftt burgonya, 8 szem aszalt szilva, kis darab prhagyma, olaj, s, bors, bazsalikomlevl.
A mjszeleteket hosszban, a szalonnacskokat keresztben kettvgjuk. Az elzetesen beztatott aszalt szilvt kimagozzuk, a prt megtiszttjuk, megmossuk, s nyolc rszre vgjuk. A mjszeleteket borssal s bazsalikomlevelekkel meghintjk, rfektetnk 1-1 szelet szalonnt, kzepre helyezzk a szilvt s a prt, majd sszetekercseljk. Fogvjval megtzzk, s olajjal kikent tepsibe lltjuk.
A hjban ftt burgonyt megtiszttjuk, s cikkelyekre vgjuk. A vgsi felletet megkenjk olajjal, s a mjtekercsek mell helyezzk. Forr stben kszre stjk.
Gombamrtssal s friss, vegyes saltval knljuk.
|