rdgborda
Hozzvalk: 8 rvidkaraj szelet, 5 dkg vaj, 1 csom jhagyma, 1 citrom leve, 1 csapott ek telzestpor, 1 ek mustr, 1/2 dl ketchup, 1 csapott ek porcukor.
A pclhez a zldjtl megszabadtott hagymt aprra vgjuk, s a citromlvel, az telzest porral, a mustrral, a ketchuppal meg a cukorral simra keverjk. A hsszeleteket kiverjk, bekenjk a pclvel, s egy tlba fektetjk. A maradk pclevet rntjk, s a tlat folpackkal letakarva egy napig rleljk a htszekrnyben.
Msnap a pclevet lecsepegtetjk rla, s a hst a vajon mindkt feln tstjk. Rntjk a visszamaradt pclevet, s a pecsenyt fed alatt, kis lngon puhra proljuk. Ha a levt elfn, egy kevs vzzel ptoljuk.
Rizzsel tlaljuk.
|