Boszorknyszigeti batyus halszl
Hozzvalk 10 szemlyre: 2 kg pontyfil, 2 kg vegyes halcsont, 80 dkg vrshagyma, 10 dkg szegedi paprika, 20 dkg liszt, 1 db tojs, 5 db csves ers paprika, 3-4 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 2 evkanl tolaj, rlt fehr bors, s
Elksztse: A megtiszttott pontyot filzzk, a halhst egyenletesen a brig irdaljuk, 5-6 dkg-os darabokra szeleteljk, enyhn szzuk, s htbe rakjuk. A halcsontbl, fejbl vrshagyma szeletekkel alaplevet fznk csves zldpaprika s paradicsom hozzadsval, sval s szegedi rlt paprikval.
A batyu tltelke: olajon finomra vgott vrshagymt fonnyasztunk kevs aprra vgott zldpaprikval s paradicsommal, rtesszk a halbelssget, kszre proljuk, sval, borssal zestjk, fszerezzk, liszttel meghintjk, pirtjuk, majd hal alapl hozzadsval sr ppes masszv forraljuk. Lisztbl s tojsbl tsztt gyrunk, nyjtfval vkony leveles tsztt ksztnk, s 5-6 cm-es kockkat vgunk ki belle. A kocka kzepre tesszk a kvskanlnyi halbelssgbl kszlt tltelket s a tszta ngy sarkt felemelve, evvilla segtsgvel batyukat formlunk belle. Ez utn az alaplevet tpasszrozzuk gy, hogy tartalmas sr legyen. A fszerezett halfilket s a batyukat az alaplben 10-15 percig forraljuk. Forrn, bogrcsban, karikra vgott zldpaprikval tlaljuk.Elksztsi id: 1 ra 5O perc
|