Boszorknykrm
A megmaradt tojsfehrjt lehts utn verjk fel, majd keverjnk hozz tojsonknt 1 kvskanl mzet, s a Mzes marcipndesszertnl lert mdon fzzk meg. Utna hideg vzbe lltva htsk le, s adjunk hozz nhny szem mlnt, szamct, epret, szedret, ribizlit, kimagozott meggyet vagy egyb lds gymlcst, s habvervel turmixoljuk ssze. Kakat ne tegynk bele, mert ettl a fztt tojsfehrjehab, sszeesik. Ha ragaszkodunk a korbban megszokott csokold z krmhez, az most csak gy tudjuk ellltani, hogy szobahmrskletre hlt olvasztott csokoldt kevernk, a kszre fztt hideg habhoz, s lehtve tlaljuk. A csokoldt fzkanllal vatosan forgassuk bele a habba, mivel a gyors keverstl sszeesik. Tlen mlyhttt gymlccsel, befttel vagy dzsemmel is zesthetjk. Frissen fogyasszuk. Sokan fzs nlkl ksztik ezt a krmet, de ez nem ajnlott, mert a nyers tojsfehrje biotinelvonst okoz a szervezetben, ami krosan befolysolja a zsrsavak lebomlst. rdekessge ennek a ksztmnynek, hogy ha megfztk a habot, akkor mlyhtben kifagyasztva nem esik ssze, hanem a turmixolt gymlcsfagylaltokhoz hasonl, igen kellemes z krm lesz belle.
|