Boszorknyalma (savanysg)
Hozzvalk: 5 kg savanyks z alma, annyi chilipaprika, ahny darab az alma, 1,5 ek. citromsav, 2 ek. s, 1 kk. egsz bors, 15 dkg cukor, 6 dl fehr borecet (nem fszeres), vegenknt 1-2 szem borkabogy s 1-1 szegfszeg.
A meghmozott almk maghzt kivesszk, helykre 1-1 chilipaprikt tesznk. Az almkat 1 rn t citromsavas vzben ztatjuk. 2,5 l vzbe tesszk a borecetet, st, cukrot - felforraljuk, majd kihtjk. Az almkat nagy vegekbe rakjuk, elosztjuk a borsot, beletesszk a borkabogyt s szegfszeget. Felntjk az ecetes lvel. Lezrjuk az vegeket.
Vzfrdben a forrstl szmtva 15 percig gzljk.
A vzben hagyjuk kihlni.
|