Ördögszelet
Hozzávalók: 3 dl durvára darált pekándió (ha nincs, a "közönséges" dió is ugyanolyan jó), 20 dkg reszelt étcsokoládé, 1 db 25 cm-es nyers tortalap, 3 db nagy tojás, 2 dl illatos méz (pl. hársméz), 1/2 teáskanál vanília, 1/2 dl olvasztott, majd ismét lehűtött vaj.
Szórjuk a diót és a csokoládét a tortalapra. Egy közepes tálban habarjuk össze a tojásokat, a mézet és a vaníliát. Keverjük a vajba, és a keveréket öntsük a tortalapra. 160C°-os sütőben süssük 50 - 60 percig, míg meg nem szilárdul. Melegen (ne forrón!) kínáljuk, de adhatjuk szobahőmérsékletre lehűlve is, úgy is finom. Hat igen nagy, vagy nyolc nagy adag lesz belőle.
Tipp: Még "gonoszabb" lesz, ha tejszínhabot vagy csokoládé-, és diófagylaltot (vagy mindkettőt) nyomunk a tetejére és úgy kínáljuk.
|