Ördögsaláta 2.
Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta, 25 dkg vöröshagyma, 2 alma, 2 dl majonéz, 2 dl rostos almalé, 4 evőkanál rozspehely, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál mustár, 1 mokkáskanál törött bors, só.
A mártáshoz a majonézt összekeverem az almalével, majd a mézzel, a mustárral, a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával ízesítem. Belekeverem a rozspelyhet, és félreteszem. Az almát megmosom, kicsumázom, és kis kockákra vágom. A megtisztított és ugyancsak felkockázott hagymával együtt belekeverem a mártásba. A savanyú káposztát felaprózom, végül pedig a salátába keverem. A tálat befedem, és legalább egy napig érlelem. Hidegen tálalom. (Nemcsak vacsorasalátának jó, hanem hús mellé is. Ha majonéz helyett kefirrel készítem, akkor fogyókúrás vacsorának is megfelelő.)
|