Ördögfalatok
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet sertésmáj, 4 szelet baconszalonna, 4 nagy szem főtt burgonya, 8 szem aszalt szilva, kis darab póréhagyma, olaj, só, bors, bazsalikomlevél.
A májszeleteket hosszában, a szalonnacsíkokat keresztben kettévágjuk. Az előzetesen beáztatott aszalt szilvát kimagozzuk, a pórét megtisztítjuk, megmossuk, és nyolc részre vágjuk. A májszeleteket borssal és bazsalikomlevelekkel meghintjük, ráfektetünk 1-1 szelet szalonnát, közepére helyezzük a szilvát és a pórét, majd összetekercseljük. Fogvájóval megtűzzük, és olajjal kikent tepsibe állítjuk.
A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, és cikkelyekre vágjuk. A vágási felületet megkenjük olajjal, és a májtekercsek mellé helyezzük. Forró sütőben készre sütjük.
Gombamártással és friss, vegyes salátával kínáljuk.
|