Ördögborda
Hozzávalók: 8 rövidkaraj szelet, 5 dkg vaj, 1 csomó újhagyma, 1 citrom leve, 1 csapott ek ételízesítőpor, 1 ek mustár, 1/2 dl ketchup, 1 csapott ek porcukor.
A pácléhez a zöldjétől megszabadított hagymát apróra vágjuk, és a citromlével, az ételízesítő porral, a mustárral, a ketchuppal meg a cukorral simára keverjük. A hússzeleteket kiverjük, bekenjük a páclével, és egy tálba fektetjük. A maradék páclevet ráöntjük, és a tálat folpackkal letakarva egy napig érleljük a hűtőszekrényben.
Másnap a páclevet lecsepegtetjük róla, és a húst a vajon mindkét felén átsütjük. Ráöntjük a visszamaradt páclevet, és a pecsenyét fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, egy kevés vízzel pótoljuk.
Rizzsel tálaljuk.
|