Boszorkányalma (savanyúság)
Hozzávalók: 5 kg savanykás ízű alma, annyi chilipaprika, ahány darab az alma, 1,5 ek. citromsav, 2 ek. só, 1 kk. egész bors, 15 dkg cukor, 6 dl fehér borecet (nem fűszeres), üvegenként 1-2 szem borókabogyó és 1-1 szegfűszeg.
A meghámozott almák magházát kivesszük, helyükre 1-1 chilipaprikát teszünk. Az almákat 1 órán át citromsavas vízben áztatjuk. 2,5 l vízbe tesszük a borecetet, sót, cukrot - felforraljuk, majd kihűtjük. Az almákat nagy üvegekbe rakjuk, elosztjuk a borsot, beletesszük a borókabogyót és szegfűszeget. Felöntjük az ecetes lével. Lezárjuk az üvegeket.
Vízfürdőben a forrástól számítva 15 percig gőzöljük.
A vízben hagyjuk kihűlni.
|